Başarılı Bir İş İçin Girişimcilik Faaliyetleri

Bir girişimcinin girişimcilik görevleri ve etkinlikleri ile yoğun bir gününün nasıl geçtiğini merak ediyor musunuz? Bir girişimci, onunla el sıkışıldığında bunun yeni bir günün başlangıcı olduğunu bilir. Zihnine girecek ilk şey; müşteriye verimli ve etkili bir sunum nasıl yapabilirim sorusudur. Sonra ofisine girip onlarla buluşarak sunumunu yapar. 

Ancak sadece beklentilerin karşılanması yeterli değildir. Bir girişimcinin sorumluluğu burada bitmez. Girişimcinin zihni her zaman düşünülemeyeni düşünmeli ve onu desteklemek için varlıklarını kontrol etmelidir. Maliyetleri düşünmek harikadır ama riskler daha önemlidir. Bir girişimci, hata yaptığında sadece itibarını sarsmakla kalmaz, aynı zamanda güven fonunu da feda etmiş olur.

Özetle, bir girişimcinin hayatıyla birleştirdiği üç önemli günlük rutin; Organizasyon, koordinasyon ve hareket etmektir. Girişimci her üçünü de dengeleme yeteneğine sahip olmalı; çünkü biri kaybolduğunda diğerleri de tehlikeye girer.

Organize etme, yaratıcılığı, yenilikçiliği ve onu bütünüyle çekme stratejisini içerir. Girişimci gerçek bir savaşçının ruhuna sahip olmalıdır. Girişimci, olumlu bir tavırla ve tereddütsüz bir şekilde ekstra yol yürümek isteyenlerin çok fazla kazanç sağlayacaklarını bilir. Araştırmalarını yapar, verileri toplar ve kendi kuruluşunu genişletme yollarını düşünür.

Koordinasyon iletişim kurmak demektir. Hammaddeler, tesisler ve makineler gibi kaynakları sağlayabilecek insanlarla konuşarak işinin oluşmasını ve devamlılığını sağlar. Girişimci ve tedarikçi arasındaki net olmayan konuşmalar, anlaşmazlıklar üretim oranını ve işin kalitesini etkiler.

İşiniz için yürekten çalışan insanları seferber etmek de öncelikleriniz arasında olmalıdır. İşinizi sahiplenen insanlar işinizin gelişmesine katkı sağlar. Girişimci, çalışanların ihtiyaçlarının kendi ihtiyaçları ile benzer olduğunu bilir ve çalışanlarına değer verir. Bu da mutlu bir çalışma ortamı oluşturmak için çok önemlidir.