Etkili Bir Girişimci Olmanın Özellikleri

Bir doktorun belirli bir hastalığı teşhis etmeden önce hastasını bir dizi laboratuvar testine ve değerlendirmesine tabi tutması gerekir. Hastasının geçmişinin ve yaşam biçiminin bugünkü sağlık sorununu nasıl etkilediğini bilmek zorundadır. Sonuçlar, bir doktorun belirli ilaç ve terapi verebilmesi için bir göstergedir. Böylece doktor en uygun tedaviyi vererek o bireyin sağlığına katkıda bulunur. Uygulanan tedavi başarısız olursa hasta iyileşemez ve yapılan işlem tekrarlanmak zorunda kalabilir.

Yukarıdaki durumun belirttiği gibi, bir girişimcinin sorumluluğu da hemen hemen aynı olacaktır. Sadece, müşterilerini hastaları olarak görmeli ve mevcut bir sıkıntıdan onları nasıl kurtarabileceğini ya da bir ihtiyacı nasıl karşılayabileceğini sorgulamalıdır. İşinin iflas etmesine katkıda bulunabilecek mantıksız bir şey yapmadan önce belirli adımları izlemelidir. Kişiliğinde kendine özgü özelliklere sahip olmalıdır. Çünkü bunlardan birinden yoksun olursa, muhtemelen başarısızlığa mahkum olacaktır.

Aşağıda, bir girişimcinin olumlu olarak sahip olması gereken tutumlardan bazıları belirtilmektedir:

  • İyimserlik – İlerlemeyi engelleyebilecek herhangi bir şartla karşılaşıldığında olumlu bir şekilde düşünebilmek. Bir kişinin atılganlığı, zor bir durumu nasıl ele alacağı konusundaki bilgisine bağlıdır
  • Yaratıcılık – Herkesin düşündüğünden farklı düşünerek farklı pencerelerden bakabilmek. İnsanın araştırma yaparken ve veri toplarken normal düşünce yapısının ötesine geçerek fikirlerini genişletmesi.
  • İstikrar – Bir lider fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal olmak üzere her alanda güçlü olmalıdır. Bu da zorlu zamanlarda zor durumlarla baş edebileceği anlamına gelir.
  • Karizmatik – Farklı yaşam alanlarıyla iletişim kurmanın zekası. Kim sevimli bir adamın zeki bir adamdan daha düşük özelliklere sahip olduğunu söyleyebilir? İyi bir girişimci, gözlerinde parlak bir ışıltıya sahip olmalı ve ikna edici güce sahip olan büyüleyici kelimeleri kullanabilmeli.
  • Risk alabilen – Kendi hayalini yaşayan birisi olarak, ısrarcı olmalı ve kendi başarısı veya başarısızlığına atacağı adımları gerçekleştirmek için cesaretli olmalı. Fırsatlar varken onları değerlendirmekten korkmamalı.
  • Enerjik – Bitiş çizgisine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli. Bir girişimci olarak, fazla mesai yapabilmesi için enerjisi her zaman en üst düzeyde olmalı. Kendisine enerji verecek en iyi şey onun coşkusudur.
  • Zaman sınırlaması – Bir girişimci her yeniliği takip etmelidir. Geçmişimize bakarak geleceğimizi tahmin edebiliriz.

Küçük işletmeler zaman içinde, yönetim kapasitesi bekleneni aşarsa büyük olurlar. Dolayısıyla bir girişimcinin başlangıç çalışmaları ile ilgili olarak olumlu olması gereklidir. Çevresinin eksikliği ve ihtiyaçları konusunda çok dikkatli olmalı. Hayatını değiştirebilecek bir sorumluluğu taşımak adına ekstra ağırlıkları kaldırabilmek için sağlam omuzlara sahip olmalıdır.

Bir girişimcinin en büyük başarısızlığı, geleneksel zihniyete bağlı kalması ve küçük düşünmesi olabilir. Böyle bir yaklaşım girişimcinin en büyük başarısızlıklarından birisi olur. Büyük düşünün, farklı düşünün, harekete geçin ve iş hayallerinizi gerçekleştirin.