Online iş Planı-1

Bir iş planı genellikle potansiyel yatırımcılardan projeye sermaye istemek için hazırlanır. Ancak bir iş planı size sermayeden daha fazlasını sunar. İş planı sizi iş fikrinizin gerçekte ne kadar etkili olduğunu analiz etmeye ve iş fikrinizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmaya zorlar. Bir iş planı hazırlamak, yapacağınız en önemli adımlardan biridir. Çünkü iş planı işinizin ilk yılları için sizin yol haritanız olacaktır. Kesin bir plan genellikle 3-5 yıl ileriye yöneliktir ve gelir planları da dahil olmak üzere işin yıllık olarak ulaşmak istediği hedefleri özetlemektedir.

Online iş planınızı oluştururken, başarınızı takip edebileceğiniz bir plana sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Birçok işletme sahibinin, genellikle yeni başlayanlar veya tamamen başarısız olanlar, planlama aşamalarında başarısız oldukları bilinmektedir. Bu başarısızlıklarının temel nedeni başarıyı elde etmek istediklerinden emin olmamalarıdır. Bunun için bir araya getirmeniz gereken birkaç bölüm bulunmaktadır. İşletmenizin hangi alanda faaliyet göstereceğini belirlemeli, işleyişini ana hatlarıyla belirlemeli ve aynı zamanda da finansman hakkında düşünmelisiniz. İşletme sermayesi başlangıç aşamasında kritik öneme sahiptir. İhtiyacınız olan işletme sermayesinin ne kadarının özel projenize bağlı olacağını unutmayın.

.
İş planınız, ne kadar sermayeye sahip olduğunuzu, ne kadar daha ihtiyacınız olabileceğini ve işletme giderlerinizin ne olacağını belirlemenize yardımcı olacaktır. Örneğin, mevcut işinizi online hale getiriyorsanız, bir web sitesi kurmak, alan adı barındırmak ve işleme ücretleri gibi ilgili maliyetleri karşılamak için yalnızca küçük bir miktara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak yepyeni bir işletmeye başlıyorsanız, online bir işletme yürütmekle ilgili temel maliyetlerin ötesinde özel lisanslara ve ek envantere ihtiyacınız olabilir.

Diğer Online İş Faktörleri

Kurulum ve e-ticaret web sitesinin genellikle daha geleneksel iş modellerinde görülmeyen kendi zorlukları vardır. En azından bir teknoloji meraklısına sahip olmalısınız ya da web sitenizi ayarlamanıza ve müşterilere hazır hale getirebilecek birisini çalıştırmaya hazır olmalısınız. Ayrıca, online ticaret yapmak için ek araçlar da bulunmaktadır. Örneğin ödeme sistemleri, müşteri yönetimi, e-posta ve demografik izleme yazılımı.

Herhangi bir işte olduğu gibi doğru araştırma yapmadan, riskleri ve getirileri anlamadan zaman ve para yatırmamalısınız. Yatırımınızı iyi bir şekilde geri kazanabilmek için yaptığınız işi iyi bilmeli ve geliştirmek için neye ihtiyacınız olduğunu iyi bilmelisiniz. İşi çok iyi bilmiyorsanız bile en azından iyi fikirlerinizin olması gerekir.

Bir online işletmenin göz önüne alması gereken diğer önemli hususlar şunlardır:

.
– İnternetin eşsiz çalışma ortamı.
– Online iş yapmanın avantajları.
– Online ticaret yapmanın dezavantajları.
– Online işletmenin maliyeti
– Potansiyel kar ve zarar marjları
– Kitlenizin online satın alma alışkanlıklarını anlama.